Over ons

Maatwerk en kwaliteit, dé sleutelbegrippen van A.S. Keukens

Vijftien jaar geleden begonnen met algemene schrijnwerkerij All-Schrijn, is Jo Van Staeyen later Duitse keukens beginnen verkopen. “Maar die fabrikant ging na enkele jaren in faling waarop we besloten om de allernieuwste machines op de markt aan te schaffen en zelf van start te gaan met de productie van keukens. Daarbij gaan we absoluut voor maatwerk en kwaliteit. We sluiten geen compromissen. Alleen het beste is goed genoeg”, stelt hij. Bij A.S. Keukens kan u niet alleen terecht voor keukens, maar ook voor badkamerinstallatie en -renovatie, dressings, kantoorinrichting, livingmeubelen, tv-meubelen, banken, …

Interieurinrichting is altijd al een grote passie geweest van Jo Van Staeyen, en die kan hij sinds enkele jaren volledig uitleven met A.S. Keukens.

Jo Van Staeyen: “We produceren alles zelf en volledig op maat. Moeilijke schuine wanden, niet-alledaagse afmetingen,… Het is een kolfje naar onze hand om daar een mooie keuken in te plaatsen. We komen ter plaatse om de opmetingen te doen en werken dan een 3D-tekening uit van uw droomkeuken, met een goede richtprijs. Op basis daarvan kan er verder gewerkt worden en we zitten er niet mee in om desnoods tot tien keer toe een nieuwe 3D-tekening voor u te maken.”

A.S. Keukens gaat steeds voor absolute kwaliteit. Jo Van Staeyen: “Ons hang- en sluitwerk is van het merk Blum, het kraanwerk van Blanco en Franke en voor de elektrische toestellen zijn we hoofdverdeler van Atag, Siemens-Bosch, Miele en Smeg. Wie graag graniet, arduin, marmer,… verwerkt in zijn keuken kan rekenen op onze samenwerking met twee ambachtelijke steenkappers die alles op maat maken.”

De keukens van A.S. Keukens worden steevast op sokkels geplaatst. Jo Van Staeyen: “De meeste fabriekskeukens staan op pootjes, wat voor de fabrikanten en leveranciers het transport vergemakkelijkt. Wij kiezen bewust voor sokkels. Het transport mag misschien wat moeilijker zijn, voordeel is dat de kasten niet gaan doorbuigen en kasten met zware werkbladen blijven op sokkels beter staan.”

A.S. Keukens werkt zoveel mogelijk naar het plafond toe. Waar de meeste keukenkasten standaard maten hebben van 60, 70, 80 of 90 centimeter, kan u bij A.S. Keukens over kasten volledig op maat van úw keuken beschikken, ook als uw keukenkasten bij voorkeur 73 of 102 centimeter hoog moeten zijn.

Jo Van Staeyen: “Uiteraard kunnen we ook voor de diepte van de kasten en lades afwijken van de standaardafmetingen. Ons plaatmateriaal is bovendien extra hard geperst waardoor de kasten extra stevig zijn. De rug van de kasten is tien millimeter dik en wordt rondom rond in gefreesd zodat de kast na montage één geheel vormt en niet schuin kan gaan zakken.”

Ook voor badkamers, dressings, woonkamermeubelen, …

De keuken is in vele gevallen het middelpunt van uw woning en een plaats waar geleefd wordt. Trendy zijn de open keukens, eventueel met een kookeiland. Vandaag kiest men bij voorkeur voor een beperkt aantal materialen en wordt voor de meubels in de woonkamer vaak hetzelfde materiaal gebruikt als voor de keukenkasten. Het spreekt vanzelf dat A.S. Keukens graag met u meedenkt en indien nodig ook de living mee aanpakt. Ook voor dressings, kantoor- en winkelinrichting, televisiemeubels,… bent u bij A.S. Keukens aan het juiste adres en de interieurspecialist heeft ook ervaring met het installeren van keukens en badkamers voor rolstoelgebruikers of minder mobiele mensen. Jo Van Staeyen: “En wanneer er bij de renovatie of installatie van uw keuken of badkamer wat klop- en breekwerk komt kijken, leggen we indien nodig ook nieuwe leidingen aan, plaatsen we een nieuwe vloer en/of schilderen we uw muren en plafond.”